În cazul aplicării pansamentelor de alginat

- Dec 26, 2018-

Când pansamentul de alginat absoarbe exudatul într-un gel, structura devine liberă și, uneori, devine dificil de îndepărtat, cum ar fi atunci când este folosit pentru umplerea sinusurilor, astfel încât utilizarea pansamentelor de alginat, după fiecare îndepărtare a pansamentului, rana trebuie spălată îndepărtați fibrele de îmbrăcăminte reziduale. Unii experți consideră că pansamentele de alginat sunt predispuse la fibrele reziduale și nu se aplică la umplerea cavităților. Dar alți experți susțin că acest lucru nu este tabu, deoarece reziduurile fibrelor de îmbrăcăminte pot fi ușor îndepărtate prin clătire. Unii terapeuți de rana domestice vor folosi fire de ulei pentru a rula alginați dressing după umplutura sinusurilor, dar, de asemenea, a obținut un efect bun. Cu toate acestea, este important să rețineți că, atunci când se umple rana, răspândirea rănită în patul plăgii, inclusiv stealth, nu se înghesuie în prea multe pansamente, deoarece pansamentul de alginat absoarbe lichidul se va umfla, dacă pansamentul umplute prea mult va afecta creșterea plăgii, în special a sinusurilor.

În plus, pansamentele de alginat nu pot depăși gama patului plăgii, acoperind pielea înconjurătoare, deoarece pansamentul după absorbția exfiltrațiilor va provoca impregnarea pielii, în special atunci când pielea înconjurătoare a devenit mai vulnerabilă, sigură, în pielea înconjurătoare protejate cu pelicule protectoare pentru piele. Timpul de utilizare al pansamentelor de alginat variază de la producător la brand, în medie 1-3 zile și cu cât este mai multă rană, cu atât mai scurtă va fi frecvența de înlocuire a pansamentului pentru rănirea infecției. Când pansamentul a fost umplut cu lichid, transformat complet într-un gel, infiltrația penetrează în pansamentul în două straturi, trebuie înlocuită. Uneori, pentru a fi ușor de îndepărtat, nu este posibil să așteptați până când pansamentul este complet transformat într-un gel înainte de al scoate, de exemplu atunci când este utilizat pentru umplerea sinusurilor, deoarece unii producători de pansamente de alginat pierd complet integritatea structurală când se transformă complet în geluri și nu pot fi îndepărtate imediat.

27

Deoarece pansamentul de alginat are un anumit efect hemostatic și absorbția fluidului de infiltrație după ce pansamentul se va extinde, cu mulți ani în urmă a început să fie utilizat în chirurgia nazală după umplutura, înlocuirea firelor de ulei, confortul pacientului este mult îmbunătățit. La acea vreme, clinicienii, pentru a îndepărta cu ușurință pansamentele, în utilizarea pansamentului de alginat care înfășoară firul de mătase, își întăresc structura, iar utilizarea lungimii, în general, nu mai lungă de 24 de ore, a obținut rezultate bune.

Până în prezent, această tehnologie a fost utilizată în multe spitale.

Contraindicații:

Rani uscați și infiltrații de foarte puține răni;

O rană acoperită de o crustă tare;

Arsuri de trei grade;

Rame chirurgicale

Sfaturi pentru utilizare:

Acoperiți cu două straturi de pansament;

Nu udați pansamentul în mod artificial înainte de utilizare, cum ar fi utilizarea de soluție salină;

Nu se utilizează în combinație cu pansamente hidrogelice;

Dacă se utilizează pansamentul de alginat care conține argint, pansamentul trebuie îndepărtat atunci când se efectuează o examinare IRM;

Rana este mai uscată, pansamentul nu este lipit sau lipit pe rană, când este îndepărtat cu soluție salină pentru a se infiltra și apoi îndepărta;

Nu utilizați prea mult dressing când uziți răni, pentru a nu afecta vindecarea rănilor; După fiecare schimbare de dressing, asigurați-vă că clătiți patul de plagă cu soluție salină.