Efectul terapeutic al alginat pansament pe Ulcer de piele

- Oct 15, 2018-

Comparativ cu metodele convenționale, s-a observat efectul de alginat pansament ulcer de piele. Metode de pacienţi cu ulcer de piele la întâmplare au fost împărţite în două grupe, grupei experimentale a fost tratat cu alginat pansament, şi grupul de control a fost tratat cu 1:5 000 Furacillin solutie tratament umed.

Gradul de durere, reacţie adversă, rana infectia si vindecarea timp de cele două grupuri au fost observate. Rezultatele durerea de pacienţi în grupul experimental a fost mai usor, rana timp de vindecare a fost mai scurt, rana a fost liber de infecţie şi reacţii adverse. Concluzia tratamentul de ulcer de piele cu alginat pansament este sigur şi eficient, a nici o reacţie adversă şi este simplu si realizabil. Ulcere cutanate (ulcer de piele) sunt una dintre bolile comune în departamentul de Dermatologie. În domeniul asistenței medicale clinice de toate tipurile de ulcer de piele, rana, cele mai multe dintre rana cu mai multe infiltraţiilor este L:5 000 Furacillin soluţie umed aplicaţie. Această metodă are unele defecte, cum ar fi comprese umede atunci când afectează activitatea de pacienţi, umed tampoane usor umed foile să facă pacienţii rece, creşte volumul de muncă al asistenţilor şi aşa mai departe. Folosim alginat pansament pentru tratarea ulcerului de piele, face pentru unele defecte de comprese umede, iar efectul de practica clinică este mai satisfăcătoare.

Este raportat după cum urmează:

1 materiale şi metode 1,1 datele clinice vor fi din ianuarie 2004-decembrie 2004 în tratamentul nostru din diverse motive cauzate de cazuri de ulcer 64 pacienţi acute şi cronice cutanate, bărbaţi 48 cazuri, femeile 16 cazuri, zona medie de ulcer suprafata este 5.1cmx4.2cm, tratamentul ranilor înainte de partea de cultură bacteriană a Staphylococcus epidermidis, o parte din cresterea aseptice,

Nu au fost infectate şi aleatoriu au fost împărţite în două grupe, 32 de cazuri în fiecare grup.

1.2 metodele de tratament ambele grupuri de pacienţi au fost trataţi cu ser fiziologic 0,9 % să clătiţi suprafaţa de ulcer şi uscate, cu sterile uscate bumbac bile. (1) grupul de control cu 1:5,000 Furacillin open lichid rece şi umed se comprimă, cu 6 ~ 8 straturi de tifon sau două straturi de prosop mic din tampon umed, şi apoi tampon umed pune oameni ud, eliminate şi filetat la jumătate uscat, pentru a nu picura apa este necesar , tampon umed plasate pe daune pielii, uşor de compresie, astfel că aproape de daune pielii. Exudat rana mai multe persoane se aplică de 3 ori pe zi, exudat rana mai puţin de 2 ori pe zi, fiecare umed timp total de min, şi vizitaţi frecvent situatia pacientului comprese umede, păstraţi umed tampon umed. (2) grupul experimental utilizat multi-dragoste hidroliza adeziv aplicat uniform suprafata de ulcer, şi dincolo de suprafaţa de ulcer in jur de 1 cm, şi apoi se taie cu suprafaţa de ulcer de aceeaşi dimensiune de dressing alginat de multi-dragoste (care acopera rana, plus sterile din tifon coperta. Pentru ulcer suprafaţă infiltraţiilor mai mult, schimbarea zilnică de medicament ori 1, pentru ulcerul cronic, ulcer suprafaţă infiltraţiilor mai puţin, fiecare 2-3 D medicina 1 ori, până la suprafaţă vindecarea ulcerului. 1.3 observarea ulcerul indicatori (4) suprafata complet timp de vindecare: cu suprafata de ulcer fara exudat, autologe celulelor epidermice extinde si fuziona în bucăţi care acoperă toate ulcer suprafaţă pentru vindecare completă; (2) durere nivel: durerea este structurata pe 4 nivele, nivelul 0 este nedureros, clasa l este durere uşoară, clasa 2 este durerea moderată, pot îndura, 3 nivele de dureri insuportabile, gradul de durere la pacienţi după prima schimbare de droguri a fost inregistrat respectiv. (3) bacteriene infecţie a ulcerului Suprafata: infiltraţiilor rana a fost luat ca culturi de bacterii comune în timpul 2a de schimbare de droguri, iar clinic de observare a fost făcut, şi (4) au fost observate de reacţiile adverse ale grupei experimentale.

1.4 metode statistice folosind SPSS 10.0 statistici software pentru £ de testare şi X2 test, media ± deviaţia standard (x±s) este indicată.

2 Rezultate

2.1 total timp de ulcer de suprafaţă în grupul experimental de vindecare a fost în medie 16d, total vindecare timp de ulcer de suprafaţă în grupul de control a fost medie D şi total timp de ulcer de suprafaţă în grupul experimental de vindecare a fost semnificativ mai mică decât cea în lotul martor (P<>


A se vedea tabelul 1. 2.3 infecţie bacteriană de ulcer suprafata 8 cazuri de cultură bacteriană în grupul experimental au fost Staphylococcus epidermidis, 24 de cazuri au fost creşterea aseptice, 5 cazuri în grupul de control au fost Staphylococcus epidermidis şi 27 de cazuri au fost aseptice de creştere. Au existat semne de infecţie în suprafaţa de ulcer de cele două grupuri în clinic de observare.

2.4 alti pacienti nu s-au dovedit a avea toxice, alergice şi alte reacţii adverse dupa aplicarea alginat pansament în grupul experimental.

3 discuţii piele ulcer este una dintre bolile comune în dermatologie, mai mulţi factori, cum ar fi fierbinte, zgârieturi cauzate de locale ale pieliței cauzate de ulcere sau circulatie tulburări, astfel încât pielea locală lipsei de nutriţie adecvată, sau chiar de ischemie, hipoxie necroza, rezultand ulcerul cronic nu poate fi vindecat. Majoritatea pacientilor cu ulcer au puroi în răni, țesutul necrozat şi deodorization lor.

2018101551680289