Valoarea de aplicare a pansamentului alginat la pacienții vârstnici cu risc crescut de apariție a ulcerului sub presiune

- Nov 12, 2018-

Rinitele de presiune sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de ulcere de stres, în principal datorită presiunii pe termen lung, frecarii, stresului cutanat al țesutului sau țesutului subcutanat. Aceste leziuni locale la pacienții vârstnici critic sau pe termen lung sunt mai frecvente. Studiile au constatat că malnutriția corpului pacientului, mediul umed și alți factori și apariția leziunilor de presiune sunt strâns legate, în timp ce pacienții vârstnici cu funcția corporală scăzută, degradarea funcției țesutului pielii, astfel încât riscul de leziuni de presiune este mai mare.

Pe de altă parte, pacienții vârstnici cu leziuni de risc cu risc ridicat sunt predispuși la infecții secundare, ceea ce poate induce septicemie și poate constitui o amenințare mai mare pentru viața lor.

Cercetatorii au folosit pansamente de alginat la pacientii varstnici cu leziuni de risc cu risc ridicat si au descoperit ca pansamentele de alginat pot imbunatati rata de vindecare si pot scurta timpul de tratament, ceea ce merita popularizat.

Informații & amp; metode

1.1 Informații generale În perioada mai 2016 - iunie 2017, un total de 52 de pacienți cu leziuni de presiune ridicată în spitale au fost împărțiți în grupul de control (26 de cazuri) și Grupul de observare (26 de cazuri) în conformitate cu principiul grupării simple a computerelor, dintre care 16 cazuri în grupul de control și 10 cazuri la femei; vârsta cuprinsă între 65 și 88 de ani, medie (73,7 ± 4,4) ani: 12 cazuri de coadă sacră, 9 cazuri de șold, 5 cazuri de gleznă, 20 cazuri de leziuni de fază II, 6 cazuri de leziuni de fază III. În grupul de observație, 22 cazuri au fost femei, 14 cazuri au fost de sex feminin, vârsta a fost de 64-88 ani, medie (73,9 ± 4,3) ani, au apărut leziuni de presiune: 13 cazuri de coadă sacră, 8 cazuri de șold, 5 cazuri de gleznă; 21 cazuri de leziuni de presiune de fază II, 5 cazuri de leziuni de presiune de fază III. Criterii de includere: Pacienții sunt un ulcer de presiune; consimțământul informat asupra studiului. Criterii de excludere: pacienți cu demență senilă; mental anormale. Nu a existat o diferență statistică în datele inițiale dintre cele două grupuri (p> 0,05) și nu a existat comparabilitate.

16

1.2 Metode Pacientul este tratat cu debridement, țesutul necrotic și secrețiile rănilor sunt complet îndepărtate, iar rănile proaspete sunt expuse.

Dacă pacientul are o suprafață mare de răni sau mai multe țesuturi de necroză festivă, ar trebui să existe multe debridement, dacă pacientul are semne de infecție pe suprafața bolii, țesutul de necroză sau secreția locală a culturii bacteriene plus sensibilitatea la medicament, dacă marginea bobinei de suprafață a rănilor sau fibroza ar trebui să fie rezecție tisulară, pentru a ajuta țesutul epitelial să se târască. Grupul de control a suferit o schimbare de rutină de îmbrăcăminte, după debridare, crema umedă arsă a fost aplicată rănilor, iar apoi pansamentul a fost acoperit.

Conform situației de absorbție a îmbrăcămintei, situația exfiltrațiilor determină frecvența schimbării, înlocuirea zilnică precoce de 1 ~ 3 ori, aceasta din urmă poate fi de 1 ~ 3 zile pentru a înlocui de 1 ori. Grupul de observație a folosit tratamentul cu alginat, după debridare, pentru a folosi pansamentul alginat pe suprafața rănilor, în cazul în care rănile pacientului sunt profunde, cantitatea adecvată de alginat este umplută în centrul rănilor și în afara pansamentului coloidal cu apă.

Frecvența modificării în funcție de expansiunea de absorbție a pansamentului, infiltrația exfiltrațiilor, pansamentul exterior este contaminat sau auto-slăbind, cum ar fi decizia, primele trebuie înlocuite de 1 ori pe zi, acesta din urmă poate fi înlocuit cu 3-7d De 1 ori.

1.3 Indicatori de evaluare Eficacitatea clinică și scorurile de vindecare a suprafeței ulcerului au fost utilizate ca indici de evaluare în acest studiu.

Criterii eficiente: Pacienții cu vindecarea suprafețelor ulcerului de presiune și creșterea țesuturilor de muguri noi de carne proaspătă; Standardul valabil: suprafața rănilor pacientului este în mod evident uscată, redusă, roșie și crește ca parte a țesutului de granulare; Standardul nevalid: nici o modificare a suprafeței dureroase a pacientului. Scorul de vindecare a suprafeței ranilor este evaluat prin scala de împingere, care include suprafața, forma țesutului, cantitatea de exudat și așa mai departe, scorul este 0 ~ 17, cu cât scorul este mai mic, cu atât mai ideal este situația pacientului de vindecare a suprafeței ulcerului de presiune.

1.4 Analiza statistică

Analiza statistică a datelor de procesare SPSS 22.0, procesul de măsurare a datelor prin testul T, numărarea datelor prin testul lateral al cardului, dacă p <0,05, sugerează="" apoi="" că="" compararea="" datelor="" este="" statistic="">

Discutați Studiul a constatat că vârstnicii au avut o activitate mai redusă, o lipsă de elasticitate și relaxare a pielii, subțierea și scăderea grăsimii subcutanate, astfel încât pielea era predispusă la afecțiuni și era un grup cu risc crescut pentru afecțiuni de presiune. Motivele pentru formarea de leziuni severe de presiune sunt foarte complexe, iar intervenția lor fundamentală constă în întărirea îngrijirii de bază în același timp.

În cursul tratamentului, ar trebui să acordăm atenție prevenirii apariției leziunilor de presiune și să promovăm în mod activ vindecarea rănilor. În acest studiu, pansamentele de alginat au fost utilizate la 36 de pacienți vârstnici cu ulcer de presiune cu risc înalt în grupul de observație, iar rata efectivă totală a grupului de observare a fost de 96,15%, ceea ce a fost semnificativ mai mare decât cel al grupului de control. 73,08%, x2 = 5,318, p = 0,021; Scorurile vindecătoare ale bolilor au fost semnificativ mai mici decât cele din grupul de control după 7 zile și 14 zile de tratament în grupul de observație și p <> Pansamentele din alginat sunt extrase din alge marine și această fibră moale, nețesută conține carboximetil celuloză sodică, precum și fibre de calciu alginat natural, care pot asigura un mediu umed pentru răni, dizolvă țesutul necrotic, accelerează diferențierea și proliferarea celulelor țesutului , să creeze o stare hipoxică pentru mediul suprafeței dureroase și să stimuleze capilarele nou-născute. La rândul său, se promovează creșterea țesutului de granulare. Pe de altă parte, pansamentele de alginat pot, de asemenea, să evite expunerea la nervul periferic, să evite substanțele inflamatorii și stimularea deshidratării, astfel încât să poată juca un efect analgezic ideal. Rapoartele relevante ale cercetării arată că alginatul care se îmbracă în compoziția de fibre de alginat de calciu o dată în contact cu rana poate fi schimbat cu ioni de sodiu în corpul pacientului și alginatul de calciu insolubil de apă va fi treptat transformat în alginat de sodiu solubil în apă în interiorul fibrei într-o cantitate mare de apă, și formează hidrogel, răni izolate și lumea exterioară, previne efectiv intruziunea bacteriană, reducând, de asemenea, șansa de infecție. Prin acest studiu, am constatat că pansamentul de alginat are o bună elasticitate și textura moale, astfel încât acesta poate reduce daunele și frecare pe suprafața inflamată, deci este mai utilă vindecarea suprafeței inflamate.

Gelul format poate preveni în mod eficient deshidratarea suprafeței ulcerului, conduce la reglarea secreției fiziologice, astfel încât suprafața de suprafață a pacientului să apară pentru a forma o structură de protecție a membranei, astfel încât să reducă numărul de sângerări, infiltrații și schimbări de medicament, mai convenabil, pacienții sunt mai dispuși să accepte. Pentru a rezuma, în procesul de tratament al pacienților vârstnici cu leziuni de presiune ridicată, alginatul poate îmbunătăți rata de vindecare și poate scurta timpul de tratament, ceea ce merită popularizat.