Aplicarea fibrei de alginat de calciu în pansament

- Oct 26, 2018-

Odată cu îmbunătățirea nivelului de trai al populației și creșterea îmbătrânirii populației, bolile cardiovasculare și cerebrovasculare, diabetul zaharat și obezitatea și alte afecțiuni devin din ce în ce mai ridicate, iar aceste afecțiuni duc adesea la răni de presiune, rănile și alte plăgi ulcerative cronice. Pansamentele tradiționale de rana, cum ar fi tifonul de bumbac, sunt dificil de satisfăcut de necesitățile de îngrijire ale rănilor cronice, care necesită pansamente funcționale pentru ranirea plăgilor pentru a umple acest gol. Alginatul de calciu Fibra are o biocompatibilitate excelentă, non-toxică, non-imunogenicitate, biodegradabilitate, permeabilitate ridicată la oxigen și proprietăți bactericide și bacteriostatice, în utilizarea ca o pansament pentru răni, are o bună blocare a gelului, hidratare absorbantă a umezelii și natură bacteriostatică. Aceste funcții îl fac să aibă avantaje evidente în asistența medicală a rănilor cronice în comparație cu pansamentele medicale tradiționale, astfel că fibrele de alginat de calciu au fost plătite din ce în ce mai multă atenție de cercetătorii medicali de pansament.

În această lucrare, proprietățile fibrelor de alginat de calciu și aplicarea lor în pansamentul pentru răni sunt introduse sistematic.

1 compoziția și structura fibrei de alginat de calciu Fibra de alginat de calciu este un fel de fibră naturală polimerică funcțională care se bazează pe alginatul de sodiu extras din algele brune ca materie primă de bază, după filare umedă și apoi prelucrat prin spălare, desen, modelare și altele procese. Alginatul de sodiu este un copolimer polizaharidic anionic natural care poate fi dizolvat la temperatura camerei și constă din doi monomeri, acidul β-d-manoză (M) și acidul α-1-guro-glicolic (G). Structura polizaharidică a alginatului de sodiu este similară cu cea a componentei principale de polizaharidă a matricei extracelulare somatică umane, care face fibra de alginat de calciu în contact cu rana umană, prezintă caracteristicile adecvate pentru proliferarea țesutului țesutului celular de leziune a plăgii și nu cauza reacției de imunitate a antigenului, poate stimula semnificativ vindecarea rănilor. În același timp, moleculele β-d-manoză (M) și a-1-Guro-acid glicolic (G) conțin grupări hidroxil de grup hidrofil (-oh) și carboxil (-cooh) de alginat de sodiu. Atunci când fibra de alginat de calciu este în contact cu rana, unii ioni de calciu din fibră de alginat de calciu și ionii de sodiu în fluidele corpului uman au schimb de ioni, rezultând un efect de umflare, ceea ce face ușor îndepărtarea caracteristicilor îndepărtării de pe rană două răni la rană. 13

Fibra de alginat de calciu este cilindrică, fibra este mai dreaptă, nu există buclă, suprafața are o mulțime de prisme și protuberanță înțepată, iar localul are SAG și canelură. Fibrele de alginat de calciu au o strălucire bună deoarece prisma și protuberanțele scalabile au un efect reflexiv asupra luminii. Alginatul de calciu Fibra este mai dreaptă, forța de reținere nu este bună, capacitatea de spinning este slabă, dificil de procesat. Sapa și canelura locală fac din fibra de alginat de calciu caracteristici ale proprietăților mecanice slabe și inegalități de înaltă rezistență.

În prezent, aplicarea fibrei de alginat de calciu în pansamentul pentru răni este în principal sub formă de materiale nețesute.

2 proprietăți ale alginatului de calciu Fibra 2.1 rata de revenire a umidității și absorbția de umiditate Structura macromoleculară a fibrei de alginat de calciu conține un număr mare de grupări funcționale hidrofilice cum ar fi gruparea hidroxil și gruparea carboxil și regiunea amorfă a fibrelor de calciu din alge marine este mai mare și bentonita este bună , deci are o rată de revenire ridicată a umezelii și o absorbție a umezelii lichide. Rata de returnare a umezelii este mult mai mare decât cea a altor fibre, iar rata de revenire a umidității în condiții standard de mediu este de 22% ~ 26%, în timp ce rata de umiditate a fibrei de bumbac este de numai 7%, iar rata de revenire a umezelii este de 16% . Fibra de alginat de calciu În rata de absorbție a apei de 221%, pentru propria sa calitate de 2,2 ori, în saramură rata de aspirație este mai mare, pentru 1500% ~ 1700%, pentru a obține calitatea proprie de 15 ~ 17 ori. Absorbția ridicată a umidității de fibră de alginat de calciu îl face deosebit de adecvată pentru utilizarea ca materie primă pentru îmbrăcarea rănilor. Deoarece rănile, în special rănile cronice, sunt adesea însoțite de o cantitate mare de exudat, în timp ce pansamentele cu rani higroscopice mari sunt folosite pe partea superioară a plăgii, pot suge repede epuizarea rănilor, nu numai că pot evita în mod eficient acumularea pe termen lung a rănilor exsudați în jurul plăgii, ducând la dezintegrarea și infecția rănilor, reducând în același timp exsudatul la nivelul plăgii în jurul impregnării țesuturilor sănătoase, scurtează foarte mult timpul de vindecare al rănii.

2.2 Caracteristicile gelului de fibre de alginat de calciu au caracteristici bune de ciment, în contact cu fluidul de simulare a organismului uman, ionii de calciu din fibră și lichidul analog uman în schimbul de ioni de sodiu, din alginat de calciu insolubil în alginat de sodiu alginat din grupa G (acid α-1-guro) prin combinarea sinergiei, în mijloc poate forma un spațiu hidrofil de tip diamant; Când aceste spații sunt ocupate de ioni de calciu, ionii de calciu și atomii multipli ai grupului G sunt chelați pentru a forma o structură "cutie de ouă", astfel încât lanțul alginat este mai strâns combinat, mai sinergic, interacțiunea dintre lanț va conduce în cele din urmă la structura de rețea tridimensională care este formarea de hidrogel.

Potrivit testului, fibra de alginat de calciu produsă de calitatea gelului poate ajunge de 7,9 ori mai mare decât calitatea sa. Proprietățile excelente pe bază de ciment ale fibrei de alginat de calciu îl folosesc ca o pansament pentru răni, pot absorbi exudatul plăgii și pot forma un strat de hidrogel pe suprafața plăgii, pentru a menține mediul relativ umed al plăgii. "Apa liberă" care acționează cu grupuri hidrofilice în hidrogel poate, de asemenea, să transfere oxigenul din exterior în mediul interior al plăgii, astfel încât acoperirea cu fibră de alginat de calciu să aibă permeabilitate ridicată, să evite mediul hipoxic al plăgii, să îmbunătățească calitatea zona de întărire a rănilor. Extinderea absorbției de umiditate a fibrelor pentru a forma hidrogel, un număr mare de exudat în structura gelului, astfel încât diferența dintre fibre să fie redusă, astfel încât acoperirea cu fibră de alginat de calciu, cu obstrucție a gelului, poate împiedica răspândirea exudatului plăgii și impregnarea țesuturi și poate izola în mod eficient invazia bacteriilor externe și creșterea bacteriilor în exsudatul plăgii, Astfel poate reduce infecția plăgii.

În plus, datorită faptului că hidrogelul este mai moale, astfel încât să se poată îndepărta cu ușurință pansamentul din fibre de alginat de calciu, poate fi îndepărtat direct sau curățat cu soluție salină caldă după îndepărtare, nu va cauza deteriorarea noului țesut de granulare, poate evita două traume. 2.3 Proprietățile antibacteriene asupra fibrelor de alginat de calciu și a fibrelor de bumbac cu bacterii gram-negative în numele Escherichia coli pentru a efectua un test antibacterian calitativ, rezultatele au arătat că: după cultura fibrei de bumbac există un număr mare de bacterii invadatoare și reproducție, și pachet de fibre de alginat de calciu de mai jos Nu există o creștere bacteriană, se demonstrează că fibrele de alginat de calciu au un efect antibacterian bun.

Alginatul de calciu Fibra are proprietăți antibacteriene, pe de o parte, deoarece fibrele de alginat de calciu conțin fenoli, polizaharide și alte substanțe active antimicrobiene, pe de altă parte, deoarece extinderea absorbției de umiditate a fibrelor de alginat de calciu pentru a forma hidrogel, diferența dintre fibre a scăzut, propagarea bacteriilor. 3 Aplicarea fibrei de alginat de calciu în pansamentul pentru răni 3.1 teoria tratamentului de umectare a rănilor dezvoltarea teoriei medicale moderne demonstrează că un mediu cald și umed este benefic pentru vindecarea rănilor. Prin urmare, iarnă pune în aplicare teoria "tratării rănilor umede", care afirmă că, în cazul unui control mai bun al infecției, condițiile umede pot scurta ciclul de vindecare a rănilor, pot reduce durerea și cicatricile, iar rănile se vindecă în condiții umede o rată de aproximativ 40% mai rapidă decât expunerea la aer. Studiul lui Guo Xiaoqing de la Universitatea Qingdao susține că motivele pentru promovarea vindecării rănilor în medii umede și limitate sunt următoarele: (1) Mediul umed favorizează menținerea vitalității celulelor plăgii, promovând eliberarea factorului de creștere fibroblast și factorul de creștere epidermică în rana plăgii și poate stimula proliferarea celulelor. (2) Mediul umed poate accelera migrarea celulelor superficiale, iar ranile uscate sunt mai susceptibile de a produce scabie, împiedicând migrarea celulelor epidermice. (3) Mediul închis poate izola în mod eficient invazia bacteriilor externe, poate preveni infecția încrucișată cauzată de transmiterea bacteriană a rănilor infectate și datorită activității ridicate a macrofagelor și limfocitelor conținute în exudatul plăgii, este benefică pentru fagocitele gazdă mediate de leucocite să joace un rol și să sporească capacitatea locală de sterilizare.

(4) Mediul umed și limitat poate crea un mediu hipoxic, acest mediu hipoxic este o sursă puternică de stimulare a producției capilare, poate promova formarea capilarelor și, astfel, poate vindeca vindecarea rănilor. Fire de bumbac tradiționale Hidratarea sărăcăciunii, bună respirabilitate, apa din exudatul plăgii se poate evapora rapid prin cârpa de fire de bumbac, rezultând că rana este ușor de curățat, afectând vindecarea rănilor, nu se conformează teoriei tratamentului plăgii. Fibra de alginat de calciu Datorită caracteristicilor sale excelente de absorbție a umezelii și a gelului, astfel încât, atunci când se utilizează ca o pansament pentru răni, poate absorbi un număr mare de exudat și poate forma un strat de hidrogel care acoperă suprafața plăgii, în jurul ranii, în concordanță cu teoria tratamentului de udare a rănilor, poate scurta timpul de vindecare a rănilor. Prin urmare, fibra de alginat de calciu este un material excelent care este utilizat pe scară largă în noul pansament pentru răni.

Aplicarea fibrei alginate de calciu 3,2 în pansament la răni Aplicarea fibrei de alginat de calciu în pansamentul pentru răni a fost studiată de cercetători în anii 50 și 60 și ei au confirmat prin studii experimentale și clinice că alcoolul de calciu cu alginat poate activa macrofagele în granularea ranilor țesut, reglează procesul de vindecare a rănilor și, în plus, poate folosi caracteristicile sale ridicate de absorbție a umezelii și de gelifiere pentru a afecta transmiterea apei pe suprafața plăgii, creând un micropentru care să conducă la vindecarea rănilor, având astfel efectul de a vindeca vindecarea rănilor . Aceste caracteristici fac din fibre de alginat de calciu pansament avantaje deosebite în asistența medicală a rănilor cronice și exsudative mari. Începând cu anii 1980, îmbrăcarea fibrelor de alginat de calciu în Europa și țările europene au fost vânzări orientate spre piață, fiind folosită pe scară largă în întreaga lume.

Alzheimerul de calciu din alginatul de calciu din prelucrarea materiilor prime poate fi 2 categorii: pansament de rășină din fibre de calciu din alginat pur și îmbrăcăminte de răni compozite din fibre de calciu din alginat.

Alginatul de calciu nu numai că sintetizează caracteristicile excelente ale absorbției de umiditate ridicată a fibrelor de alginat de calciu, proprietăților excelente pe bază de ciment, dar are și un design îmbunătățit funcțional pentru răni complexe, astfel încât acesta are un efect mai proeminent asupra tratamentului medical al unor specii speciale rănilor și extinde în continuare domeniul de aplicare al pansamentului de răni din fibre de alginat de calciu. 4 concluzie Fibra de alginat de calciu este prelucrată din extractul de alge din ocean ca materie primă, care are o absorbție ridicată a umidității, proprietăți excelente pe bază de ciment și proprietăți antibacteriene și are multe proprietăți unice atunci când este folosit ca îmbrăcăminte pentru răni și are o perspectivă de dezvoltare amplă câmpul de pansament nou. Cu toate acestea, în ceea ce privește procesul actual de producție, fibrele de alginat de calciu au, de asemenea, dezavantajele slabei stoarcere și a proprietăților mecanice scăzute. În prezent, producția de fibre de alginat de calciu în China este limitată, iar prețul este mai mare, ceea ce limitează aplicarea și popularizarea fibrei alginate de calciu în pansamentul pentru răni. Prin urmare, modul de dezvoltare a unui nou tip de fibre de alginat de calciu și alungire a fibrelor de calciu din alginat de calciu, extinderea randamentului de fibre de alginat de calciu și reducerea prețului său, va fi aplicarea de popularizare a pansamentului din fibre de alginat de calciu, pentru China și mediul medical din lume cauza de îngrijire are o semnificație pozitivă.