Aplicarea pansamentului de alginat de calciu în chirurgia nazală endoscopică

- Dec 17, 2018-

Aplicarea teoriei și tehnologiei chirurgiei endoscopice nazale a făcut ca chirurgia sinusului nazal să treacă la un nou nivel de dezvoltare și au apărut o varietate de tehnici și metode noi pentru a îmbunătăți efectul curativ al sinuzitei cronice și a polipilor nazali. Cu toate acestea, materialul de umplutură folosit în mod obișnuit după intervenția chirurgicală a sinusului nazal este încă banda de fire de ulei. Deși umplutura de fire de ulei este economică și eficientă, ea are multe dezavantaje, cum ar fi durerea în timpul umplerii, timpul lung de umplere și sângerarea ușoară atunci când trageți.

Pansamentul de alginat de calciu este un nou tip de pansament pentru rănire, pentru a găsi un material de umplere postoperator mai bun pentru cavitatea nazală și sinus, alegem pansament de alginat de calciu pentru chirurgie endoscopică după endoscopia nazală și comparativ cu firul de ulei de jinmycin, pentru a observa efectul de umplere .

1 Materiale și metode 1.1 Material de umplutură pentru umplutură. S-au utilizat pansamente de alginat de calciu în grupul de testare, iar în echipa de control s-au folosit benzi din fire de ulei de jinmycin.

1(1)(1)

1.2 Obiective experimentale S-au selectat 53 de cazuri de sinuzită cronică spitalizată într-un spital în octombrie 2001 ~ 2002 martie, gradul de leziuni nazale bilaterale fiind similar, iar chirurgia endoscopică nazală bilaterală (endoscopic sinus surqery, ess) a fost tratată și monitorizată în mod regulat pentru mai mult mai mult de 2 luni după operație. Dintre acestea, 28 de cazuri, 25 de femei, cu vârste între 17 și 62 de ani, în medie 34,2 ani. În conformitate cu standardele relevante ale tipului de etapă, incluzând 2 cazuri de tip 1 de 9 cazuri, 2 cazuri de 24 de cazuri, 3 cazuri cu 11 cazuri; 3 cazuri de tip 9.

Rutina de sânge, timpul de coagulare și funcția hepatică și renală au fost examinate înainte de operație, iar indicii au fost normali. 1.3 Metoda de umplere Chirurgia nazală a fost efectuată sub endoscopie nazală, folosind Messerklinger. 53 de pacienți au fost umpluți aleatoriu cu alginat de calciu pe o parte a cavității nazale după operația ESS, iar cealaltă parte a cavității nazale a fost umplute cu benzi de fibră de ulei de jinmycin. Sunt umplut în cavitatea nazală de mijloc și o parte din tractul nazal total.

Umplutura nazală este îndepărtată la 24 de ore după operație.

1.4 Colecția de mucoase nazale

În cea de-a treia săptămână de urmărire postoperatorie, clema de biopsie nazală a fost utilizată sub endoscopie nazală pentru a lua aceeași parte fixă a peretelui lateral al cavității nazale, adică mucoasa din mijlocul peretelui posterior al gurii naturale a sinusul maxilar ca specimen al mucoasei nazale observat prin microscopul luminos. 1.5 indicatori de observare și metode de sângerare: observarea și evaluarea la 24 de ore după procesul de umplere în infiltrația cavității nazale, cum ar fi sângerarea și continuu non-stop pentru defectarea umpluturii, reumplerea, observați cantitatea de sângerare nazală atunci când umplutura este extrase după intervenție chirurgicală, în caz de hemoragie, cu feliile de bumbac de soluție de adrenalină 0,1% soluție de bumbac plasate în cavitatea nazală pentru a opri sângerarea și pentru a estima cantitatea de

Sângerarea sa oprit și a fost îndepărtată complet după 48 de ore. Umplerea postoperatorie a durerii nazale: gradul de durere la umplerea postoperatorie în decurs de 24 de ore și îndepărtarea umpluturii, folosirea metodei de evaluare a simulării vizuale (o scală analogică Visuai, VAS) care trebuie înscrisă. VAS este o linie dreaptă, fără scară l0cm, cu o durere de 0 ~ 10, 0 = fără durere, 10 = durere extremă; Edemul mucoasei nazale: curățarea zilnică a scabiei uscate și a secrețiilor din cavitatea nazală de către medic într-o săptămână de la intervenție chirurgicală și observarea edemului mucoasei nazale.

În funcție de mărimea gap-ului dintre turbina medie și inferioară și septul nazal orizontal corespunzător și fundul nazal, acesta este împărțit în edeme ușoare (+), edeme moderate (+ +) și edeme severe (+ + +). Observație prin microscopie de lumină: După ce a fost obținută specimenul, acesta a fost imediat plasat în fixarea soluției de formalină 10%, încorporarea în parafină, felierea, colorarea, oliberturile sub microscopul optic pentru a observa infiltrarea celulelor inflamatorii mucoase nazale. Se folosește metoda punctajului.

Gradul de infiltrare a celulelor inflamatorii a fost împărțit în grade ușoare (+), moderate (+), severe (+ + +); Tratamentul statistic: datele de măsurare cu X ± SD au indicat faptul că diferența dintre cele două grupuri utilizează testul T. Sa folosit rangul și testul indicelui de observare a microscopului luminos. Rezultate Software-ul SPSS a fost folosit pentru statistici și analize.

2 rezultate Efectul instantaneu al umpluturii: 1 în timpul umplerii postoperatorii, cantitatea de infiltrație a sângelui în grupul de alginat de calciu a fost în medie de 0,8 ± 0,3 ml, grupul de benzi pentru ulei de jinmycin a fost 1,6 ± 0,7 ml, în cazul în care umpluturile au fost extrase la 24 de ore după operație, volumul de sângerare al grupului de alginat de calciu a fost în medie de 1,7 ± 1,3 ml, grupul de benzi de ulei de jinmycin a fost de 10,3 ± 5,2 ml , 24 de cazuri în grupul de fibre de ulei de jinmycin au fost 48 de ore înainte de a fi complet îndepărtate și au existat diferențe semnificative în ceea ce privește cantitatea de hemoragie dintre cele două grupuri (p <0,01); grupul="" de="" alginat="" de="" calciu="" a="" fost="" de="" 1,8="" ±="" 0,9,="" grupul="" de="" benzi="" din="" fibre="" de="" ulei="" de="" jinmycin="" a="" fost="" de="" 4,5="" ±="" 1,2,="" iar="" atunci="" când="" umplutura="" a="" fost="" extrasă,="" scorul="" mediu="" al="" durerii="" algiatului="" de="" calciu="" a="" fost="" de="" 4,1="" ±="">


Durerea de umplere și extracție a alginatului de calciu a fost semnificativ mai ușoară decât cea a firelor de ulei de jinmycin (p <>

Yung Xing tratament cu alginat de calciu medical Efectele tamponadei asupra mucoasei și prognosticul cavității: 1 după o săptămână de edem mucoasal nazal postoperator, grupul de alginat de calciu decât grupul Light Light, p <0,05, ,="" 2="" după="" a="" treia="" săptămână="" de="" examen="" microscopic="" la="" nivelul="" mucoasei="" nazale,="" gradul="" de="" infiltrare="" a="" celulelor="" inflamatorii="" submucoase="" nu="" există="" o="" diferență="" semnificativă="" între="" cele="" două="" grupuri,="" p=""> 0,05