Pansamentele de alginat pot fi folosite în acele scene

- Dec 28, 2018-

Articolul precedent vă oferă o descriere a scenelor pe care le pot utiliza pansamentele din alginat, iar astăzi continuăm să discutăm acest subiect și să vorbim despre utilizarea pansamentelor de alginat

5. Hemostazia plăgii Pansamentul tradițional de prim ajutor hemostatic este în principal primul kit de ajutor, patru bentițe și alte pansamente de bumbac (cum ar fi bumbacul, bandajele, tifonul etc.), se bazează doar pe presurizarea fizică pentru a opri sângerarea, efectul hemostazei nu este sărac , de multe ori cu ajutorul turnichitului pentru a controla sângerarea rănilor. Indicațiile privind îmbrăcarea alginatului în diferite răni chirurgicale sunt în principal concretizate în trei aspecte: absorbția exsudatului la nivelul plăgii, promovarea hemostazei și asigurarea unui mediu umed de vindecare a plăgii. În același timp, pansamentele din alginat pot, de asemenea, să ușureze durerea din rană și să poată absorbi proteaza plăgii, să accelereze procesul de vindecare a plăgii.

Atunci când pansamentul de alginat se aplică la rănirea prin tăiere, rănile de presiune și rana sângerând în zona de alimentare, ionii de calciu din fibră se schimbă cu ionii de sodiu din exudatul plăgii pentru a forma un gel și când ionii de calciu sunt eliberați, masa asamblarea ionilor de calciu pe suprafața plăgii poate accelera hemostaza plăgii.

6. Incizia chirurgicală Lichidarea grăsimii a inciziei a afectat în mod direct vindecarea normală a inciziei și reabilitarea postoperatorie a pacienților și a prelungit timpul de spitalizare al pacienților. Alginatul pansament are un efect bun asupra tratamentului de lichefiere a grăsimii de incizie chirurgicală. Pansamentul de alginat are o absorbție puternică, iar pansamentul are efect de debridare auto-solubil, care poate accelera dizolvarea și îndepărtarea țesutului de necroză la nivelul plăgii și poate controla în mod eficient lichidul de exfiltrație. Pansamentul de alginat nu numai că poate absorbi infiltrațiile din răn, dar și absorb și blochează bacteriile adânci și resturile celulare din gel, pentru a obține rolul de debridare rapidă și eficientă, mediul său de vindecare umed poate accelera formarea țesutului de granulare și în cele din urmă accelera vindecarea rănilor. În plus, pansamentul poate fi îndepărtat complet, protejând în același timp baza inciziei fără a afecta țesutul de granulație proaspătă, care nu numai că promovează vindecarea inciziei, dar, de asemenea, reduce semnificativ durerea în timpul schimbării medicamentului.

calcium alginate dressing(1)

7. Operația nazală Tamponada nazală este o măsură tradițională chineză pentru a trata hemoragia nazală și a preveni sângerarea, aderența sau restenoza după intervenția chirurgicală a sinusurilor nazale. Alginatul care se îmbracă în sânge sau în gura sării de sodiu într-o formă de gel, cu o bună biocompatibilitate și hidrofilie, poate absorbi un număr mare de exudat, în timp ce promovează eliminarea țesuturilor necrotice, curățarea rănilor, vindecarea accelerată a rănilor și reparația epitelială, intervenția chirurgicală poate accelera aderarea trombocitelor și a globulelor roșii din sânge, poate stimula hemostaza, iar formarea de coloizi pe rană poate reduce durerea pacienților, deci este adecvată pentru îngrijirea rănilor la nivelul ochilor.

Rezultatele utilizării clinice a pansamentelor medicale din alginat au arătat că mai puțină sângerare în timpul umplerii și extracției ar putea reduce durerea nazală și edemul mucoasei nazale ușoare după operație.

8. Chirurgia Anus Fistula este principala metodă de tratare a fistulei anus complexe, iar înlocuirea plăgii după operarea anusului fistulei complexe este cheia pentru a asigura efectul terapeutic. Datorită structurii fiziologice speciale a anusului, fenomenul de sângerare și infiltrare a plăgii după intervenția chirurgicală perianală este în general mai mare, rana locală a anusului este deschisă, scaunul este poluat, infecția este ușor de apărut și vindecarea este incet. Pansamentul de alginat formează un coloid fibros după contactul cu exsudatul plăgii, absoarbe lichidul și se extinde, formează o substanță semi-solidă moale și umedă pe rană, izolează rana de lumea exterioară, mediu atmosferic de oxigen, accelerează hiperplazia microvasculară neonatală, poate menține mediul umed al rănilor, îmbunătățește capacitatea de regenerare a celulelor epidermice, accelerează mișcarea celulelor epidermice și promovează vindecarea rănilor. În plus, prin infiltrația ionului de sodiu / schimbului de ioni de calciu, în același timp, se eliberează ioni de calciu, cu o funcție hemostatică accelerată.