Când și cum să utilizați hidrogelul pentru îngrijirea rănilor

- Jan 20, 2021-

Pansamentele cu hidrogel sunt o modalitate excelentă de a asigura hidratarea plăgii.

Avantajele utilizării pansamentelor pe bază de hidrogel pentrugrija de ranasunt vaste, mai ales dacă știi cum să administrezi corect gelul. O sursă excelentă pentru a oferi umezeală unei leziuni uscate, pansamentele cu hidrogel acționează rapid pentru a ajuta la răcirea unei plăgi, precum și pentru a oferi o ușurare temporară de durere timp de până la șase ore. Iată câteva linii directoare rapide cu privire la momentul utilizării pansamentelor cu hidrogelvindecarea raniloravantaje și, de asemenea, atunci când ar trebui să încercați să vă abțineți de la utilizarea hidrogelului.

Cum funcționează

Pansamentele cu hidrogel constau din 90% apă într-o bază de gel, conform jurnalului medical Apple Bites, și servește la monitorizarea schimbului de lichide din interiorul suprafeței plăgii. Păstrând rana umedă, pansamentul cu hidrogel vă ajută să vă protejați corpulinfecții ale rănilorși promovează vindecarea eficientă. Pansamentele cu hidrogel se prezintă în general în trei forme diferite, inclusiv:

● hidrogel amorf: un gel cu curgere liberă, distribuit în tuburi, pachete de folie și sticle de pulverizare

● hidrogel impregnat: de obicei saturat pe un tampon de tifon, frânghii nețesute și / sau benzi

● hidrogel de foaie: o combinație de gel ținut împreună de o plasă subțire de fibre

Beneficii de vindecare

Datorită umezelii oferite rănii de la pansamentul cu hidrogel, fazele comune de vindecare, cum ar fi granularea, repararea epidermei și îndepărtarea excesului de țesut mort devin simplificate. În plus față de facilitarea etapelor de tratament al plăgii, senzația de răcire oferită de hidrogel plăgii oferă ameliorarea durerii timp de cel puțin șase ore. Când se asigură hidratarea pentru patul plăgii, disconfortul experimentat de la schimbarea pansamentului se reduce și riscul de infecție, de asemenea, scade.

Când se folosește

Următoarele tipuri de răni sunt cele mai potrivite pentru a fi tratate cu pansamente cu hidrogel:

● răni uscate sau deshidratate

● leziuni parțiale sau cu grosime completă

● abraziuni sau zgârieturi severe

● arsuri minore

● răni cu dezvoltare de țesut granulat

● leziuni ale pielii prin radiații

Este important să vă amintiți să evitați utilizarea pansamentului cu hidrogel atunci când o rană este extrem de umedă sau prezintă exsudat greu. În majoritatea cazurilor, pansamentele cu hidrogel vor avea nevoie de un pansament pentru acoperire deoarece sunt adesea dificil de asigurat și se pot deshidrata ușor dacă nu sunt acoperite eficient.

Schimbări de pansament

Este recomandat să vă schimbați pansamentul cu hidrogel nu mai puțin frecvent decât la fiecare patru zile, pentru a opri acoperirea să devină prea aproape sau atașată la locul accidentării. În esență, puteți spune dacă este timpul pentru o schimbare a pansamentului din cauza abundenței de lichide care indică faptul că rana ar putea primi prea multă hidratare. Dacă utilizați un pansament hidrogel de tip amorf, nu uitați să clătiți orice gel rămas cu un detergent pentru plăgi sau o soluție salină normală, dacă este necesar. În ceea ce privește îndepărtarea tifonului impregnat sau a hidrogelului de foi, ridicați ușor o margine în sus și curățați-vă încet după ce înmuiați învelișul în soluție salină pentru a ajuta la înmuierea bandajului. Amintiți-vă întotdeauna să folosiți măsuri de siguranță generale atunci când îndepărtați pansamentul, cum ar fi spălarea mâinilor, purtarea mănușilor și eliminarea bandajului imediat după scoaterea acestuia.