Care este efectul pansamentului coloidal pe apă asupra tulpinilor?

- Mar 04, 2019-

Ca un dressing excelent de etanșare, pansamentul coloid de apă poate proteja eficient rănile, poate preveni invazia bacteriilor și a virușilor, menține în mod eficient un mediu umed de vindecare, promovează vindecarea rănilor și reduce durerea și rănile rănilor în timpul înlocuirii pansamentelor. 30 de pacienți cu ulcere de membre inferioare cu etiologie diferită au fost tratați cu pansamente coloidale cu apă, care au fost înlocuite de două ori pe săptămână pentru o perioadă maximă de tratament de 12 săptămâni. Nu s-au utilizat medicamente antimicrobiene în timpul tratamentului.

Infundarea inflației este colectată săptămânal sau la fiecare două săptămâni înainte și în timpul tratamentului.

1

Rezultatele au arătat că rana a fost colonie mixtă și că prezența Staphylococcus aureus a fost găsită înainte de începerea tratamentului. Ciclul mediu de tratament este de 67 de zile. Intervalul mediu de înlocuire a dressingului este de 4,1 zile.

Cultura bacteriană în tratament nu a evidențiat nici o schimbare semnificativă în colonie, dar nu a existat o corelație între tipul coloniei și dovezile infecției clinice, nici între tipul de colonie și rata de vindecare. Într-un alt studiu, pansamente coloidale cu apă au fost utilizate pentru tratarea rănilor ulceroase venoase cronice, iar coloniile lor bacteriene au fost urmărite în starea de 8 săptămâni a tratamentului. Rezultatele au arătat că colonia a fost în esență stabilă și, odată ce au apărut niște bacterii, ar exista întotdeauna, dar Pseudomonas aeruginosa a fost o excepție și părea că dressingul cu coloid de apă îl împiedica. Bacteriile anaerobe sunt prezente în 12 din cele 20 de răni ale ulcerului, însă vindecarea rănilor nu pare să fie afectată de nici o specie bacteriană.