Ce este o pansament cu hidrocolloide?

- Feb 25, 2020-

Ce este o pansament cu hidrocolloide?

Pansamentele hidrocoloide oferă un mediu de vindecare umed și izolant, care protejează rănile neinfectate, permițând în același timp enzimelor proprii ale organismului pentru a ajuta la vindecarea rănilor. Aceste pansamente sunt unice, deoarece nu trebuie schimbate la fel de des ca unele alte pansamente și sunt ușor de aplicat. Pansamente hidrocoloide:

· Conține agenți care formează gel în interiorul unei placi de pansament

· Au un suport impermeabil, adesea confecționat din poliuretan

· Sunt disponibile într-o varietate de forme și grosimi

· Veniți cu sau fără bordură adezivă

· Sunt făcute în special pentru zonele plăgii dificil de îmbrăcat, cum ar fi coatele și tocurile


Când sunt potrivite pansamentele hidrocoloide?

Aceste pansamente sunt utile pentru utilizarea pe răni care sunt:

· Curat și neinfectat

· Fără murdărie sau alte resturi

· Uscați cu drenaj mic sau deloc

· Grosime medie

Deoarece aceste pansamente sunt flexibile și rezistente la apă, ele creează, de asemenea, un strat protector excelent pentru rănile vindecate recent sau pentru rănile parțial vindecate cu țesut de granulare care are nevoie de protecție împotriva traumelor de suprafață. Mai mult, un pansament cu hidrocoloide se poate modela în jurul plăgii și poate oferi izolație, astfel încât organismul să nu aibă nevoie să folosească atâta energie pentru a vindeca rana.


Prezentarea frecvenței schimbării

În general, pansamentele hidrocoloide durează de la 3 la 7 zile. Uneori, un pansament cu hidrocoloide începe să apară la margini mai devreme. Dacă da, trebuie să fie schimbat mai devreme. Deoarece păstrează rana umedă și protejată, rana nu trebuie curățată zilnic. De fapt, rănile acoperite de pansamentele hidrocoloide se vor vindeca mai repede dacă nu sunt expuse în mod regulat la aer.

Cu toate acestea, pentru că o rană acoperită cu pansamente hidrocoloide nu este ușor de verificat, este important să folosiți acest tip de pansament numai pe rănile care sunt complet curate și absente de infecție.


Beneficiile pansamentelor cu hidrocolloide

Pansamentele hidrocoloide durează mai mult decât majoritatea tipurilor de pansament, deci trebuie aplicate mai rar. Sunt ușor de aplicat pe rană și vin într-o varietate de forme și dimensiuni pentru diferite tipuri de răni. Pansamentul hidrocoloid poate fi folosit și cu compresie venoasă. În plus, de multe ori pot promova vindecarea mai rapidă, deoarece:

· Oferă un mediu umed care permite enzimelor corpului să ajute la vindecare

· Sunt impermeabile la bacterii și alte contaminări

· Nu te lipi de rană

· Sunt flexibile să se modeleze în jurul mișcărilor pielii și corpului

Utilizarea pansamentelor hidrocoloide la pacienții cu diabet

În general, pansamentele hidrocoloide trebuie utilizate foarte prudent la persoanele cu diabet zaharat, în special la rănile piciorului. Utilizați numai pe picioare diabetice dacă:

· A existat o evaluare detaliată a pacientului

· Rana este numai superficială și nu există niciun semn de infecție

· Exudatul este scăzut până la moderat

· Nu există semne de ischemie

· Pansamentul este schimbat frecvent

Referire la WoundSource Editors