hidrocoloid

- Apr 19, 2019-

Ce sunt hidrocoloidele?

Hidrocoeloidele sunt un tip de pansament care conține agenți de formare a gelului, cum ar fi celuloza, care sunt combinați cu elastomeri și adezivi și sunt aplicați pe un suport, de obicei o spumă sau o peliculă, pentru a forma un pansament absorbant, autoadeziv și impermeabil.

Am amestecat polimerii solubili în apă (în general o carboximetilceluloză cu pectină) împreună cu cauciuc de cauciuc și apoi îl extruzi într-o foaie sau într-o rolă.

Pansamentele noastre sunt însoțite fie de un film, fie de spumă. Pansamentele pe bază de hidrocoloide acoperite cu peliculă au o structură cu două straturi, compusă dintr-o matrice hidrocoloidă absorbantă, laminată la o peliculă de film poliuretanic respirabil. Pansamentele noastre pe bază de spumă hidrocoloidă au o construcție pe trei straturi, compusă dintr-o matrice hidrocoloidă absorbantă, susținută de un strat dublu de poliuretan spumat laminat pe o peliculă de poliuretan. Pansamentele sunt rezistente la apă și impermeabile la bacterii.


Cum fac pansamentele Hydrocolloid?

Exudatul de pe rană este absorbit în pansamentul hidrocoloid și matricea de celuloză formează un gel. Aceasta menține un mediu umed, la suprafața plăgii, asigurând condițiile optime pentru vindecarea rănilor. Hidrocolloidele oferă o debridare blândă a plăgii, ajută la autoliza și sunt ușor de îndepărtat atunci când sunt utilizate corespunzător.