, Când, și de ce mierea este folosit pentru îngrijirea rănilor

- Apr 10, 2020-

se utilizează mierea pe răni?

Oamenii au folosit miere de mii de ani pentru vindecarea rănilor. În timp ce acum avem alte opțiuni foarte eficiente de vindecare a rănilor, mierea poate fi încă bună pentru vindecarea anumitor răni.

Mierea are proprietăți antibacteriene și un echilibru unic al pH-ului care promovează oxigenul și compușii de vindecare la o rană.

Înainte de a ajunge în cabinetul dumneavoastră, să știți că profesioniștii de îngrijire a rănilor folosesc miere de grad medical pentru vindecarea rănilor cronice și a altor leziuni.

Citiți mai departe pentru mai multe informații cu privire la momentul corect și greșit de a folosi miere pentru vindecarea rănilor.


Mierea este eficientă pentru vindecare?

Mierea este o substanță zaharoasă, siropoasă, care s-a dovedit a avea componente bioactive care pot ajuta la vindecarea rănilor.

Potrivit unei reviste de literatură publicate în jurnalul Wounds, mierea oferă următoarele beneficii în vindecarea rănilor:

·Ph-ul acid promovează vindecarea.Mierea are un pH acid cuprins între 3,2 și 4,5. Atunci când este aplicat pe răni, pH-ul acid încurajează sângele să elibereze oxigen, care este important pentru vindecarea rănilor. Un pH acid reduce, de asemenea, prezența substanțelor numite proteaze care afectează procesul de vindecare a rănilor.

·Zahărul are un efect osmotic.Zahărul prezent în mod natural în miere are ca efect extragerea apei din țesuturile deteriorate (cunoscut sub numele de efect osmotic). Acest lucru reduce umflarea și încurajează fluxul de limf pentru a vindeca rana. Zahărul atrage, de asemenea, apa din celulele bacteriene, ceea ce le poate ajuta să nu se înmulțească.

·Efect antibacterian.Mierea s-a dovedit a avea un efect antibacterian asupra bacteriilor prezente frecvent în răni, ar fi Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA) și enterococii rezistenți la vancomicină (VRE). O parte din această rezistență poate fi prin efectele sale osmotice.

Majoritatea profesioniștilor din domeniul medical folosesc un anumit tip de miere pe răni numite miere de Manuka. Mierea asta vine din copacii Manuka. Mierea de Manuka este unică prin faptul că conține compusul metilglyoxal. Acest compus este citotoxic (ucide bacterii) și este o moleculă mică, care poate trece mai ușor în piele și bacterii.


Miere și tipuri de răni

Specialiștii în vindecarea rănilor au folosit miere pentru a trata următoarele tipuri de răni:

o fierbe

o arsuri

o răni și ulcere nevindecate

o sinus pilonidal

o ulcere venoase și diabetice la nivelul piciorului

Cercetatorii au efectuat o varietate de studii cu privire la eficacitatea de miere ca un tratament pentru o varietate de răni. Cochrane ReviewTrusted Source a publicat o analiză pe scară largă a literaturii de 26 de astfel de studii clinice, care a cuprins 3011 participanți în total.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că mierea pare să ajute la vindecarea arsurilor parțiale de grosime și a rănilor post-operatorii infectate mai bine decât multe tratamente convenționale. Cu toate acestea, nu au existat suficiente studii la scară largă, de înaltă calitate pentru a face în mod concludent recomandări pentru alte tipuri de rană.


se aplică miere pentru răni?

Dacă aveți o rană sau o arsură care nu se va vindeca, este important să verificați cu un medic înainte de a utiliza miere pe rană. Întrebați medicul dacă mierea este o posibilitate de tratament.

Pentru răni severe, este cel mai bine un medic sau asistenta de îngrijire a rănilor vă arată să se aplice miere prima dată. Acest lucru se datorează faptului că cantitatea de miere și modul în care este aplicat pansamentul pot avea un impact asupra modului eficient în care va fi vindecarea rănilor.


Sfaturi pentru aplicarea mierii pe răni

Dacă aplicați miere pe răni la domiciliu, iată câteva sfaturi generale pentru aplicare.

· Începeți întotdeauna cu mâini curate și aplicatoare, ar fi tifon steril și vârfuri de bumbac.

· Aplicați mai întâi mierea pe un pansament, apoi aplicați pansamentul pe piele. Acest lucru ajută la reducerea messiness de miere atunci când este aplicat direct pe piele. Puteți achiziționa, de asemenea, pansamente impregnate cu miere. O excepție este, dacă aveți un pat adânc rana, ar fi un abces. Mierea trebuie să umple patul plăgii înainte de aplicarea pansamentului.

· Se pune un pansament curat, uscat peste miere. Acest lucru poate fi tampoane de tifon steril sau un bandaj adeziv. Un pansament ocluziv este cel mai bun peste miere, deoarece păstrează mierea de la infilt afară.

· Înlocuiți pansamentul atunci când drenajul din rană saturează pansamentul. Pe măsură ce mierea începe să vindece rana, modificările pansamentului vor fi probabil mai puțin frecvente.

· Spălați-vă pe mâini după ce îmbrăcați rana.

Dacă aveți întrebări despre aplicarea miere la rana ta, urmați cu un medic.


Reacții alergice

Semne le-ar putea fi având o reacție alergică la miere includ:

· Ameţeli

· umflare extremă

· Greaţă

· înțepături sau arsuri după aplicarea topică

· probleme de respirație

· Vărsături

Dacă aveți aceste simptome, curățați-vă pielea de miere și solicitați asistență medicală. Nu aplicați mierea din nou până când nu discutați cu un medic.


Takeaway

Miere de grad medical pe răni a fost demonstrat pentru a ajuta persoanele cu răni cronice și non-vindecare. Mierea medicală are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și chiar anti-mirositoare care pot ajuta persoanele cu răni cronice.

Trebuie să verificați întotdeauna cu medicul lor înainte de a utiliza acest tip de miere pentru a se asigura că este sigur să se aplice la rana.

Referință pentru Healthline