Arde Gel

- Apr 30, 2020-

Gelul de ars este un produs la îndemână pentru a exista oriunde există un accident care poate include orice tip de arsură. Există literalmente sute de mărci diferite și tipuri de geluri de ardere pe piață, dar există și unele care sunt specifice pentru diferite tipuri de arsuri. De exemplu, câteva tipuri de geluri de ardere sunt specifice pentru tratamentul arsurilor fosforice. Aceste arsuri sunt mult mai problematice, deoarece particule mici de fosfor pot fi depuse pe piele și continuă să ardă chiar și după aplicarea unui tratament tipic de arsură.


În general, toate gelurile arzătoare sunt o substanță asemănătoare cu gelatina care conține un procent ridicat de apă, împreună cu ingrediente calmante și calmante ale durerii. Nu este un produs pe bază de ulei precum vaselina și nu sufla arsurile, ci mai degrabă permite căldura să se disipeze în gel, răcind și calmând pielea deteriorată și permițând un strat protector de umiditate peste arsură. Acest lucru ajută la protecția imediată a zonei împotriva infecțiilor bacteriene secundare și, de asemenea, ajută la reducerea disconfortului chiar a unei arsuri minore. În general, majoritatea gelurilor arse sunt concepute pentru a evita orice probleme posibile cu medicamentele care pot fi necesare în cazul în care atenția medicală urmează utilizarea gelului. Acest lucru înseamnă că gelul este sigur de utilizat fără complicații când ajungeți în camera de urgență.

Folosirea gelului de ars este foarte simplă și ușoară. Când apare o arsură, primul pas important este să clătiți arsura cu apă limpede sau soluție salină până când toate resturile și murdăria sunt eliminate din zonă. În unele cazuri, cu arsuri chimice există reglementări cu privire la durata de clătire, care poate fi de până la 15 minute, conform standardelor OSHA (Securitate și Administrare în Sănătate în Muncă). În industriile în care substanțele chimice folosesc procedura de tratare a tipurilor specifice de arsuri, precum și stațiile de spălare a arderilor ar trebui să fie stabilite după cum este necesar. Examinați aceste proceduri în mod regulat pentru a vă asigura că tot personalul știe ce să facă în caz de arsură.

După clătirea corespunzătoare a zonei de arsură, uscați ușor pielea periferică sau pielea sănătoasă, în jurul arsului. Nu încercați să scoateți pielea din zona de ardere sau să îndepărtați resturile care apar depuse. Aplicați un strat de gel pentru a calma pielea arsă și acoperiți ușor cu tifon aprotector. În cazul în care arsura este un tifon adânc folosit de fiecare parte a arsului pentru a împiedica acoperirea tifonului să atingă suprafața pielii rănite. Nu acoperiți cu un pansament etanș sau aplicați un pansament absorbant pe arsură, acest lucru va usca zona și va provoca complicații și dureri suplimentare.


Gelul de ardere poate fi utilizat pentru arsuri minore sau arsuri solare, chiar dacă pielea nu este deschisă și nu există niciun fel de afectare semnificativă a pielii. Tratamentul cu caracteristici calmante, de răcire și hidratare a gelului va ajuta la vindecarea și la inconfortul pacientului până când va reuși la spital sau medic.