Pansamentele alginate pot absorbi de până la 20 de ori greutatea proprie pentru vindecarea optimă a rănilor

- Aug 21, 2020-

Tipurile abundente de răni pot afecta pacienții cu pat de pat, cei cu diabet sau cei cu insuficiență venoasă cronică. Aceste răni, care se dezvoltă datorită fluxului de sânge inadecvat, necesită un tratament prompt pentru a preveni infectarea lor sau a deteriora țesutul, oasele sau mușchii pielii. În cazuri grave, gangrena se poate instala dacă ulcerul nu este tratat. Ulcerile cu lichid de rănire, ulcerele diabetice și venosulcerile pot fi tratate în siguranță și eficient cu un pansament al alginat.

Ce este un pansament alginat?

Pansamentele alginate sunt produse de îngrijire absorbantă care conțin fibre de sodiu și calciu derivate din alge marine. Acestea se prezintă sub formă de pansamente plate care pot fi plasate peste ulcerele deschise și pansamentele care sunt utilizate pentru împachetarea plăgii, care absorb lichidele și promovează vindecarea ulcerelor cu presiune, ulcerații ale piciorului diabetic sau ulcerații ornoase. Un pansament individual capabil să absoarbă de până la 20 de ori greutatea proprie. Aceste pansamente, care sunt ușor de utilizat, se modelează singure la forma plăgii, ceea ce contribuie la asigurarea absorbției corespunzătoare a scurgerii plăgii. Acest lucru face, de asemenea, aceste pansamente ideale pentru utilizarea pe ulcere în zonele dificil de îmbrăcat, cum ar fi tocurile și zonele sacrale.

Cum funcționează pansamentele alginate?

Pansamentele alginate sunt uscate atunci când sunt plasate inițial pe o rană deschisă și devin mai mari și mai asemănătoare cu gelul pe măsură ce atrag lichidele. Acest lucru ajută la eliminarea rănii, la împiedicarea să se usuce și la protejarea împotriva bacteriilor dăunătoare, ceea ce contribuie la scăderea riscului de infecție. Aceste pansamente ajută, de asemenea, la promovarea creșterii pielii noi în timpul procesului de vindecare a rănilor, asigurându-se că zona rănii rămâne umedă. Acest lucru încurajează debridarea naturală prin enzime, care suplimentează îngrijirea rănilor oferite de practicienii de îngrijire a rănilor într-un cadru clinic. Procesul de debridare îndepărtează pielea moartă sau deteriorată, promovând un mediu sănătos al rănilor care ajută la vindecarea rănilor.

Pansamentele alginate pot ajuta, de asemenea, rănile care sângerează. Calciul din aceste pansamente ajută la stabilizarea fluxului sanguin, ceea ce încetinește sângerarea.

Sfaturi pentru utilizarea pansamentelor alginate

Rețineți că pansamentele cu alginat sunt concepute pentru a fi utilizate pe scurgerea rănilor sau rănilor cu cantități excesive de lichid. Acestea nu ar trebui să fie folosite pe răni care au foarte puțin drenaj sau le pot usca, ceea ce încetinește procesul de vindecare. Deși pansamentele cu alginat mențin de obicei rănile umede pentru o vindecare mai rapidă, trebuie să formeze un gel pentru a face acest lucru. În unele cazuri, acest gel nu se formează, ceea ce crește riscul ca pansamentul să se lipească de piele și să provoace iritarea sau deteriorarea.