Avantajele și dezavantajele diverselor pansamente medicale

- Oct 08, 2018-

Un pansament medical este un obiect folosit pentru a înfășura o rană pentru a acoperi un material medical care acoperă răni, răni sau alte leziuni.

Prin studiul aprofundat al fiziopatologiei procesului de vindecare a rănilor, înțelegerea oamenilor despre procesul de vindecare a rănilor este din ce în ce mai profundă, ceea ce duce la îmbunătățirea și dezvoltarea continuă a pansamentului rănilor.

În primul rând, dressing pasiv

Pasiv acoperă rana și absoarbe exudatul, cum ar fi tifon natural, covorașe de bumbac și așa mai departe.

Tifon natural Acesta este cel mai timpuriu și mai extins tip de îmbrăcăminte folosit.

Principalele sale avantaje sunt:

1, absorbția puternică și rapidă a exsudatului la nivelul plăgii

2. Economia materialelor

3, procesul de producție și prelucrare este simplu

Principalele dezavantaje sunt:

1, permeabilitatea este prea mare, ușor de deshidratare a plăgii

2, aderența la rană, înlocuirea provocată de leziuni re-mecanice

3, microorganismele externe de mediu ușor de trecut, oportunitățile de infecție încrucișată sunt ridicate 4, doze, înlocuirea frecventă, consumatoare de timp și durerea pacientului

Ii. Tipul de interacțiune Pansamente Există multe forme de interacțiune între pansament și rană, cum ar fi absorbția exudatului și păstrarea gazului în schimb, creând astfel un mediu ideal pentru vindecare, blocarea structurii exterioare, prevenirea intruziunii microbiene în mediul înconjurător, infecția plăgii etc.

cum ar fi pansamente multi-polimerice, pansamente de polimer spumant, pansamente coloidale cu apă, pansamente de alginat.

Pansamente multi-pol film

Aceasta este o clasă de pansamente mai avansate, cu oxigen, vapori de apă și alte gaze pot fi permeabile în mod liber, iar mediul în care corpurile străine granulate, cum ar fi praful și microorganismele, nu pot trece caracteristicile.

Prin urmare, acest tip de îmbrăcăminte are următoarele avantaje:

1, blochează microorganismele de mediu care invadează rana, pentru a preveni infecțiile încrucișate.

2, hidratant, astfel încât rana umed, nu se va lipi de rană și nu va produce înlocuirea în cazul deteriorării mecanice.

3, are autocolant, ușor de utilizat și transparent, ușor de observat situația ranii.

Principalele sale neajunsuri sunt:

1, absorbția capacității lichidului de exfiltrație este slabă.

2, costul este relativ ridicat.

3, rana din jurul oportunității de impregnare a pielii este mare.

Prin urmare, acest tip de îmbrăcăminte se utilizează în principal pentru postoperator și nu deranjează o mulțime de răni sau ca o pansament auxiliar pentru alte pansamente.

Spumă multi-polimer pansamente

Acesta este un fel de îmbrăcăminte prin spumarea materialelor polimerice (PU), suprafața este adesea acoperită cu un strat de film multi-polimerizare semi-permeabil, unele au de asemenea lipicioase.

Principalele avantaje sunt:

1, capacitate rapidă și puternică de absorbție a exudatului.

2, permeabilitate scăzută, astfel încât rana pentru a menține umed, pentru a evita înlocuirea de pansament atunci când daune mecanice din nou.

3, suprafața membranei semi-permeabile, poate împiedica corpurile străine particulare de mediu, cum ar fi praful și intruziunea microbiană, pentru a preveni infecția încrucișată.

4, ușor de utilizat, bună conformitate, poate fi potrivit pentru toate părțile corpului.

5, izolație termică, amortizarea impulsului extern.

Dezavantajele sunt:

1, datorită performanței prea mari de absorbție, pentru infiltrarea scăzută a plăgii poate afecta propriul proces de debridare.

2, costul este relativ ridicat.

3, din cauza opacității, nu este convenabil să observați rana. Acest tip de îmbrăcăminte are o gamă largă de adaptări, incluzând o varietate de rani medii sau mari de exfiltrații, cum ar fi deformări ale căilor respiratorii, ulcere ale membrelor inferioare și așa mai departe.

Aplicații coloidale de apă

este în prezent una dintre cele mai avansate pansamente medicale, componenta principală fiind o capacitate foarte hidrofilă a coloizilor de apă, granule de sodiu carboximetilceluloză (CMC) și adezivi hipoalergenici, cuplați cu elastomeri, plastifianți și așa mai departe, , suprafața sa este un strat cu structură semi-permeabilă de membrană de polimerizare.

Acest tip de îmbrăcăminte are multe avantaje similare pentru spumarea pansamentelor multi-polimer:

1, poate absorbi exudatul plăgii și unele substanțe toxice.

2. Păstrați rana umedă și substanța bioactivă eliberată de către rana de reținere însăși, pentru a asigura un micro-mediu optim pentru vindecarea rănilor, poate, de asemenea, să accelereze procesul de vindecare a rănilor.

3, formarea gelului, protejarea terminațiilor nervoase expuse, reducerea durerii.

4, bună conformitate, aspectul ascuns.

5, pentru ca rana să creeze un mediu slab oxigen, ușor acru.

Principalele dezavantaje sunt:

1, capacitatea de absorbție nu este foarte puternică, deci pentru rănile exudative mari, este adesea necesar să se utilizeze și alte pansamente auxiliare pentru a îmbunătăți performanța de absorbție.

2, costul produsului este mai mare.

3, pacienții individuali pot avea alergii la ingrediente.

Efectul pansamentului coloidal pe apă asupra plăgilor cronice este deosebit de proeminent.

Pansament de sare cu acid alcalin Este un fel de fibre naturale (oligozaharide, polizaharide), pansamente extrase din plante naturale de alge marine, precum și un pansament de înaltă tehnologie realizat din proceduri de prelucrare fină.

33

Principalele sale avantaje sunt:

1, absorbția puternică și rapidă a capacității de exudat.

2, formarea de gel, poate păstra rana umedă și non-stick rană, proteja terminațiile nervoase expuse, reduce durerea. 3, în contact cu exsudatul după apariția schimbului de ioni na-ca, eliberarea ionilor ca ++.

Acesta joacă rolul de hemostază și stabilizarea biofilmului.

4, pot fi biodegradabile, bune performanțe de mediu.

Principalele dezavantaje sunt:

1, cele mai multe produse nu au auto-stickiness, nevoia de pansamente auxiliare care urmează să fie fixate.

2, costul este relativ ridicat.

3, din cauza opacității, nu este convenabil să observați rana.

Iii. Pansamente bio-active Este activă sau poate promova eliberarea substanțelor active și a ionilor de argint sterilizat, accelerând astfel viteza de vindecare a plăgii.

cum ar fi pansamente de nano-argint, pansamente de chitosan.

Pansament Nano Silver Acesta este un fel de protecție naturală a mediului înconjurător de pansamente din metale prețioase (argint), preparate folosind nanotehnologia de înaltă tehnologie, acest nano-argint are o abilitate puternică de sterilizare în spectrul larg și nu are rezistență, în același timp are țesut excelent funcția de reparare.

Acesta este un fel de conținut de înaltă tehnologie, pansament avansat, are o perspectivă largă de aplicare.

Principalele sale avantaje sunt:

1, abilitate super-puternică de spectru larg de sterilizare, și nici o rezistență;

2, îmbunătățirea semnificativă a microcirculației tisulare înconjurătoare, reducerea durerii;

3, după contactul cu rana, astfel încât rana inactivării proteazei metalice, să reducă suprafața ionilor de zinc al plăgii, să crească suprafața ionilor de calciu răniți, favorizând astfel vindecarea rănilor; 4, performanțe de mediu naturale și bune;

5, pentru ca rana să creeze un mediu ideal de vindecare.

Principalele dezavantaje sunt:

Nu are adezivitate și necesită fixarea pansamentelor auxiliare.

Rana arsă selectează pansamentul de nano-argint.

Chitosan dressing

Îmbrăcămintea cu chitosan este un fel de pansament de înaltă tehnologie, preparat din fibre de chitosan extrase din crabul de creveți, cochilie și așa mai departe, care nu numai că are hemostază bacteriostatică naturală și promovează vindecarea rănilor, dar are și o bună biocompatibilitate, biodegradabilitate și funcție biologică. Potrivit pentru răni cu mai multe efluenți, cum ar fi răni postoperatorii, răni ulcerative, paturi, perioada de granulare a plăgilor cronice și formarea perioadei epiteliale.

Benzile de umplere chitosan și bile de bumbac, dar potrivite pentru o varietate de plăgi lacunare sau plăgi cavernoase de hemostază, materiale de vindecare, cum ar fi chirurgia nazală, sinus, după extragerea dinților și așa mai departe. Cererea de noi pansamente medicale este diferită pentru diferite răni, rana trebuie evaluată înainte de a folosi pansamentele medicale și este important să se aplice noi pansamente din punct de vedere științific și rațional, având în vedere diferitele măsuri luate la momente diferite în diferite cazuri.